Nasz pomysł na sushi

Susharnia to wyjątkowe miejsce na mapie łódzkich lokali gastronomicznych. Dlaczego? Nasza restauracja została zaprojektowana w klimacie japońskim. Nawiązuje do motywów natury: ziemi, drewna oraz zieleni, co pozwoli Ci choć na chwilę przenieść się do Krainy Kwitnącej Wiśni. Ten Wyjątkowy klimat wnętrza sprawi, że nie będziesz chciał od nas wychodzić, a na pewno wrócisz jeszcze niejednokrotnie. Nasze Sushi charakteryzuje staranność przygotowania, różnorodne składniki, które pozyskujemy od najlepszych polskich dostawców, estetyka, precyzja, wiedza i doświadczenie. Naszą obsługę cechuje kultura osobista, komuniktywność, kreatywność i przede wszystkim pasja i zamiłowanie do azjatyckiej kultury i smaków. Najlepszej jakości ryby, wyjątkowe desery, wykwintne wina, to wszystko czego zasmakujesz w naszym lokalu.

Niezależnie od tego czy jesteś miłośnikiem najprostszej i najstarszej formy Sushi i rozsmakowujesz się w sashimi i nigiri, czy też wolisz bardziej zeuropeizowaną formę tej kuchni w postaci pięknych, kolorowych zestawień różnorodnych składników, jesteśmy w stanie sprostać Twoim oczekiwaniom i zaspokoić potrzeby kulinarne. Przybliżymy Ci smaki klasycznej kuchni japońskiej, ale również europejski fusion.

Nóż Sushi Mastera

Sushi Master niczym byłby bez swojego najważniejszego narzędzia pracy – noża. Noże, którymi posługują się nasi Sushi Masterzy są wykonane ze stali węglowej, która używana jest do tworzenia mieczy samurajskich oraz tradycyjnej japońskiej broni. Jest to bardzo trwały materiał, który przy odpowiedniej dbałości pozwala na wieloletnią pracę. Każdy Sushi Master posiada swój spersonalizowany nóż z indywidualnie rzeźbioną, drewnianą rękojeścią. Każdy nóż jest unikatowy i dostosowany do sposobu krojenia kucharza.